CRP- FAC. LITERE-U.B.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CRP- FAC. LITERE-U.B.

Comunicare si Relatii Publice, Universitatea Bucuresti - promotia 2009-2012 -

AcasaAcasa  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Lucrare Finala

In jos 
+11
alina cretu
biancapanturu
Ana T.
stanciucu.sabina
Radu
DianaVero
Vera
Cristina Iacob
maria olaru
sapphire_snakey
Dramma
15 participanți
AutorMesaj
Dramma

Dramma

Data de inscriere : 13/10/2009
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeLun Noi 29, 2010 1:15 pm

1. din pacate, mai avem la dispozitie doar 2 sapt pana la termenul limita de predare al lucrarii, iar unii dintre noi (inclusiv eu :-s) habar n`au despre ce e vorba: tema lucrarii, indicii pt dezvoltarea acesteia, ne ajuta cursurile? avem nevoie de o carte anume? (ca anul trecut) orice informatie este utila! Sad

2. pana in momentul de fata, nu am reusit sa ajung (pe motive intemeiate) decat la un curs de pragmatica. asa ca va rog din tot sufletelul, cei care aveti posibilitatea de a scana cursurile si a le posta...un act ca acesta nu va putea fi uitat niciodata Razz
Sus In jos
sapphire_snakey

Data de inscriere : 09/10/2009

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeLun Noi 29, 2010 2:40 pm

Dramma a scris:
1. din pacate, mai avem la dispozitie doar 2 sapt pana la termenul limita de predare al lucrarii, iar unii dintre noi (inclusiv eu :-s) habar n`au despre ce e vorba: tema lucrarii, indicii pt dezvoltarea acesteia, ne ajuta cursurile? avem nevoie de o carte anume? (ca anul trecut) orice informatie este utila! Sad

Tema lucrarii este "Secvente conversationale din perspectiva pragmatica" (caz in care iti trebuie o pagina cu dialog dintr/o opera a lui Caragiale, Calinescu sau Paul Georgescu - doar unul dintre ei, nu toti 3!!!) SAU "Discursul publicitar din perspectiva pragmatica" (caz in care iti trebuiesc 10 reclame unitare!!! - acelasi public tinta, acelasi produs etc.) SAU "Discursul publicitar din perspectiva pragmatica" (caz in care iti trebuiesc 4 texte de presa - de preferat editoriale).
Analizezi pagina cu dialog/reclamele/textele de presa dpdv pramatic, aplicand ceea ce ni s/a predat la cursuri. Poti folosi si cartile "Texte si pre-texte. Introducere in pragmatica" scrisa de Olga Balanescu (o gasesti la Libraria Mihai Eminescu), "Pragmatica, pragmasemantica si discurs" de Maria Manoliu Manea si "Structuri si strategii conversationale" de Liliana Ionescu Ruxandoiu, indicate in bibliografie.

Structura proiectului este la fel ca anul trecut (Argument, Parte teoretica, Studiu de caz, Concluzii, Bibliografie).
Sus In jos
Dramma

Dramma

Data de inscriere : 13/10/2009

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeLun Noi 29, 2010 3:34 pm

iti multumesc foarte mult pentru informatii!! I love you
Sus In jos
sapphire_snakey

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeLun Noi 29, 2010 5:58 pm

Dramma a scris:
iti multumesc foarte mult pentru informatii!! I love you
N-ai pentru ce.
Sus In jos
maria olaru

maria olaru

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeSam Dec 04, 2010 11:37 am

pana cand trebuie predat proiectul?Very Happy
Sus In jos
sapphire_snakey

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeSam Dec 04, 2010 11:38 am

Maria Olaru a scris:
pana cand trebuie predat proiectul?Very Happy
13 Decembrie
Sus In jos
Cristina Iacob

Data de inscriere : 23/01/2010

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeSam Dec 04, 2010 8:58 pm

cand spui de reclame pentru acelasi produs ... te referi la un tip de produs si nu acelasi, nu ? adica daca de exemplu analizez detergentul Tide nu iau 10 reclame Tide ci 10 reclame la detergent... nu ?
Sus In jos
sapphire_snakey

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeSam Dec 04, 2010 9:06 pm

Cristina Iacob a scris:
cand spui de reclame pentru acelasi produs ... te referi la un tip de produs si nu acelasi, nu ? adica daca de exemplu analizez detergentul Tide nu iau 10 reclame Tide ci 10 reclame la detergent... nu ?
Ambele variante sunt bune (10 reclame doar Tide, 10 reclame cu mai multi detergenti etc.). Doar sa nu iei reclame Tide impreuna cu reclame BMW. :-P
Sus In jos
Cristina Iacob

Data de inscriere : 23/01/2010

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 05, 2010 4:12 pm

un nr orientativ de pagini ?
Sus In jos
sapphire_snakey

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 05, 2010 6:10 pm

Cristina Iacob a scris:
un nr orientativ de pagini ?
La proiectele de anul trecut parca 7-10 pagini era limita. Anul asta nu a specificat, dar presupun ca e la fel si acuma.
Sus In jos
Vera

Vera

Data de inscriere : 08/03/2010
Localizare : Bucuresti/Craiova

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 05, 2010 7:15 pm

a zis sa urmarim structura proiectelor de anul trecut
Sus In jos
DianaVero

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeJoi Dec 09, 2010 1:05 pm

Va rog daca poate cineva scana cursurile si le poate posta aici , ii voi ramane vesnic indatorata!!
Sus In jos
Vera

Vera

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeJoi Dec 09, 2010 4:06 pm

Pentru ca stiu ca multi aveti nevoie de cursuri am facut un efort si le-am pozat pe fiecare. Din pacate nu am scanner asa ca sper sa intelegi si sa vedeti imaginile. Daca nu, intentia conteaza. So, urmariti link-ul de mai jos.

http://dlf.transfer.ro/Cursuri_Pragmatica-transfer_RO-09dec-938923.rar
Sus In jos
DianaVero

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeJoi Dec 09, 2010 7:26 pm

multumim vera!!
Sus In jos
Radu

Data de inscriere : 16/10/2009

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeJoi Dec 09, 2010 8:01 pm

Vera iti multumim frumos pentru ajutor bounce
Sus In jos
Vera

Vera

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeJoi Dec 09, 2010 8:57 pm

Cu placere! Smile
Sus In jos
DianaVero

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 11:20 am

Stie cineva mailul profei?
Sus In jos
stanciucu.sabina

stanciucu.sabina

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 3:16 pm

Hello! Am auzit un zvon cum ca ar fi zis profa ca trebuie sa facem si o caracterizare a personajelor, fie in timp ce analizam dialogul, fie undeva la sfarsit. Va intreb si pe voi, ca eu nu auzisem asa ceva, dar, ce i drept, am mai lipsit, plus ca sper ca o sa mi ziceti ca nu e adevarat. Question
Sus In jos
Ana T.

Ana T.

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 3:42 pm

Din pacate e adevarat, a gasit de cuviinta sa ne spuna asta la ultimul curs, ca si cum era ceva subinteles. Ea ne-a aratat cum sa facem caracterizarea pe masura ce analizam principiile comunicarii, adica sa aratam ce trasaturi ale personajelor putem desprinde din respectarea/incalcarea maximelor. Cred ca acelasi model se aplica si celorlalte concepte: analizezi cum apare conceptul in respectivul text si spui ce poti deduce din asta despre personaj, despre intentiile lui etc.
Sus In jos
biancapanturu

biancapanturu

Data de inscriere : 16/01/2010

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 4:01 pm

Vera a scris:
Cu placere! Smile

daca am un dilalog literar si el vb si tanti maria, si nea gheorghe si alta tanti. rand pe rand. cum naiba ii clsifi? inseamna ca am mai multe niveluri de dialog?

va multumesc anticipat!

Sus In jos
alina cretu

alina cretu

Localizare : arges

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 4:47 pm

da bianca..trebuie sa analizezi fiecare dialog..
Sus In jos
olivia_

olivia_

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 6:06 pm

alina cretu a scris:
da bianca..trebuie sa analizezi fiecare dialog..
Eu prin nivel de dialog inteleg x cu y, y cu z, z cu x, fiecare ce maxima respecta sau incalca, ce tip de politete se stabileste.
Dar am vazut ca si in ultimul curs se vorbeste despre niste nivele... si acum ma intreb... daca fiecare nivel de dialog trebuie analizat avand in vedere alea 6 nivele de structurare?
Sper ca nu
Question
Sus In jos
alexandra_trs
Sef trib 5
Sef trib 5
alexandra_trs

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 7:58 pm

Da.. eu asa am inteles. La dialogul lui A cu B trebuie sa vorbesti de cele 6 nivele; si in discutia lui B cu C sau C cu D le reiei.
Sus In jos
2alex14

2alex14

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeDum Dec 12, 2010 10:52 pm

Lucrare Finala 1727
Sus In jos
Deea

Deea

Varsta : 33

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitimeLun Dec 13, 2010 12:57 am

2alex14 a scris:
Lucrare Finala 1727
Cenusareasa asta ar trebui sa fie profa? n-ai gasit si tu o "zana"? What a Face
Sus In jos
Continut sponsorizat

Lucrare Finala Empty
MesajSubiect: Re: Lucrare Finala   Lucrare Finala I_icon_minitime

Sus In jos

Lucrare Finala
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Lucrare finala
» Dată predatre lucrare finală
» DATA PREDARE LUCRARE. AM VB CU PROFA
» tema finala
» Evaluare finala

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
CRP- FAC. LITERE-U.B. :: AN 2 :: SEMESTRUL 1 (an 2) :: PRAGMATICĂ LINGVISTICĂ – O. Bălănescu (3 credite)-
Mergi direct la: